Росія визнала, що зброю до Сирії везе не лише Асаду

Росія визнала, що зброю до Сирії везе не лише Асаду

Укрінформ
Начальник Генштабу збройних сил РФ Валерій Герасимов підтвердив, що Росія поставляє зброю формуванням "Вільної сирійської армії".

Про це він повідомив на зустрічі з представниками зарубіжного військово-дипломатичного корпусу, повідомляє ТАСС.

"Кількість таких формувань ВСА ("Вільна сирійська армія", - ред.) постійно зростає. Тільки для їх підтримки російська авіація щодня завдає 30-40 авіаційних ударів. Також їм надається допомога озброєнням, боєприпасами і коштами", - сказав Герасимов.

За словами начальника Генштабу ЗСУ РФ, загони "Вільної сирійської армії" чисельністю понад п'ять тисяч осіб ведуть наступ на позиції терористів ІДІЛ у провінціях Хомс, Хама, Алеппо і Ракка.

Нагадаємо, про поставки зброї "Вільній сирійській армії" 11 грудня заявив президент РФ Володимир Путін, виступаючи на розширеній колегії Міноборони. Проте його слова незабаром спростував прес-секретар Дмитро Пєсков, заявивши, що Росія поставляє зброю тільки офіційній владі Сирії.

"Сирійська вільна армія" воює як з «ІД», так і з урядовими військами Сирії. Росія ж підтримує президента Сирії Башара Асада і втрутилася у сирійський конфлікт на прохання його уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-