ЄС не має проблем із санкціями проти Росії - Могеріні

ЄС не має проблем із санкціями проти Росії - Могеріні

Укрінформ
Перешкод політичного рівня щодо продовження режиму обмежувальних заходів Євросоюзу проти Росії немає. Рішення буде прийнято цього тижня на саміті ЄС.

Про це заявила високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні перед засіданням Ради Євросоюзу із закордонних справ у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Якщо міністри захочуть обговорити питання щодо Росії - це також не є проблемою для мене. Але, як я розумію, це питання буде на розгляді Європейської ради цього тижня. Щодо санкцій відносно Росії, це буде на розгляді Європейської ради. Як я це вбачаю, я не маю великої проблеми щодо цього для країн-членів – ухвалити політичне рішення", - сказала Могеріні.

За порядком денним засідання, у понеділок глави МЗС країн членів обговорять ситуацію в Україні та інших країнах «Східного партнерства», боротьбу з тероризмом, ситуації у Лівії та Іраку. Також у понеділок Євросоюз відновить переговори про вступ з Туреччиною та розпочне цей процес із Чорногорією.

Як повідомляв Укрінформ, 17-18 грудня у Брюсселі відбудеться засідання Європейської ради. Серед інших питань глави держав та урядів країн ЄС мають ухвалити консолідовану політичну позицію про продовження економічних санкцій проти Росії, дія яких формально спливає 31 січня 2016 року.

Також 16-17 грудня з візитом у керівних інституціях ЄС і штаб-квартирі НАТО перебуватиме Президент України Петро Порошенко.

У четвер, 17 грудня, українці у Бельгії разом з європейськими друзями України проведуть у центрі Брюсселя маніфестацію, де вимагатимуть продовження санкцій проти РФ та надання у 2016 році з боку ЄС безвізового режиму для українських громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-