Столтенберг: Час інвестувати в оборону НАТО

Столтенберг: Час інвестувати в оборону НАТО

Укрінформ
Проблеми безпеки нині, складні, взаємопов'язані, надходять з багатьох напрямків, тому для НАТО настав час інвестувати в оборону.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, повідомляє Defense News.

«Нині настав час інвестувати в нашу оборону. Ми бачили певний прогрес кожної нації НАТО у тому, щоб витрачати 2 відсотка валового внутрішнього продукту на оборону. Естонія і Польща вже досягли цієї позначки, Великобританія підвищує витрати на оборону зараз, інші союзники склали дорожню карту, щоб зробити те саме», - заявив Столтенберг.

Серед основних загроз, які стоять зараз перед людством він назвав війну в Сирії та участь в ній РФ, наслідки "Арабської весни" та російську агресію проти України.

«Ми стикаємося з найбільшими за все покоління проблемами безпеки. Вони складні, взаємопов'язані і приходять з багатьох напрямків. Очікування "Арабської весни" була замінені насильством та екстремізмом. Росія незаконно анексувала Крим, продовжує дестабілізувати Схід України і на даний час вступила у війну в Сирії.

За словами генсека, Альянс переглядає відносини з Росією.

«Ми також переглядаємо наші відносини з Росією. Немає жодних протиріч між посиленням НАТО і взаємодією з РФ. Навпаки, найкращою основою для конструктивного діалогу є сильна оборона», - підкреслив генсек.

Столтенберг також пообіцяв, що НАТО продовжить надання допомоги, аби зробити сильнішими своїх східних сусідів, зокрема Україну, Грузію і Молдову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-