У майбутньому ми будемо вдячні сирійським біженцям – прем’єр-міністр Канади

У майбутньому ми будемо вдячні сирійським біженцям – прем’єр-міністр Канади

Укрінформ
Надання Канадою притулку сирійським біженцям відповідає інтересам та багаторічним гуманітарним традиціям країни.

Про це йдеться у зверненні прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада робить правильно, надаючи притулок тим, хто відчайдушно шукає безпеки. <...> Це також демонструє нашу відданість прийому біженців, що є частиною давньої шанованої канадської гуманітарної традиції», - сказав Трюдо.

На його переконання, біженці зможуть внести вагомий вклад у майбутнє Канади. «У майбутньому, канадці з неймовірною шаною згадуватимуть внесок сирійських біженців і те, як вони покращили нашу країну», - наголосив прем’єр-міністр.

Водночас він визнав, що «перехід до життя у новій країні може бути дуже складним процесом», навіть якщо з рідної країни доводиться тікати від війни. «Хочу запевнити новоприбулих до Канади, що наші громади та уряд працюватимуть разом, аби вам було легше призвичаїтися до змін та стати повноцінними членами канадського суспільства. Хоча надворі може бути холодніше, ніж у рідній країні, певен, нові сусіди зустрінуть вас тепло», - зазначив Трюдо.

Як повідомляв Укрінформ, Канада зобов’язалася прийняти 25 тисяч сирійських біженців, з яких 10 тисяч мають прибути до країни вже цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-