У Франції проходить другий тур регіональних виборів

У Франції проходить другий тур регіональних виборів

Укрінформ
У Франції об 11:00 за Києвом відкрилися виборчі дільниці для другого туру голосування за представників регіональної влади.

Для перемоги кандидатам потрібна проста більшість голосів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

За лідерство в Національних радах Французької Республіки боротьбу продовжують представники трьох політичних сил: Соціалістичної партії чинного президента держави Франсуа Олланда, опозиційного об’єднання «Республіканці» колишнього президента Ніколя Саркозі та ультрарадикальної партії Національний фронт на чолі з Марін Ле Пен.

Перший тур регіональних виборчих перегонів відбувся минулої неділі, 6 грудня. За його результатами прихильники Ле Пен завоювали лідерство у шести з 13 регіонів. Загалом по країні ультранаціоналістів підтримали майже 28% виборців. Друге місце посіли представники «Республіканців», отримавши майже 27%. Третіми «фінішу» дісталися соціалісти з 23,5% голосів. У жодному з регіонів Національний фронт не набрав понад 50% голосів, тому в країні проходить другий тур виборів.

Нинішні вибори в регіональні органи влади у Франції вважаються репетицією перед парламентськими і президентськими виборами, які заплановані на 2017 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-