Латвія хоче

Латвія хоче "тривалої і значної" присутності НАТО в регіоні

Укрінформ
Серед пріоритетів Латвії в 2016 році - тривала і значна присутність військових НАТО на території країни.

Про це в п'ятницю на засіданні комісії сейму з європейських і закордонних справ заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич, повідомляє Delfi

"Якщо 2014 рік можна було назвати жахливим, то і рік, що минає, був не найкращим. На додаток до вже існуючих проблем додалися нові - тероризм у Сирії, міграційна криза і події всередині ЄС, пов'язані з референдумом про членство в ЄС у Великій Британії і фінансовою кризою в Греції", - вважає глава латвійського МЗС.

Ринкевич також відзначив, що наступного року не можна забувати про те, що дії Росії все ще залишаються гострим чинником ризику для безпеки. 

"Тому Латвія хоче досягти тривалої і значної присутності натівських військових у Балтійському регіоні. У своїй зовнішній політиці Латвія продовжить активно підтримувати східних партнерів ЄС", - заявив латвійський міністр.

Ринкевич підкреслив, що позиція щодо України залишиться незмінною, не будуть забуті також Молдова і Грузія.

"Цього року у Латвії налагодилася хороша співпраця з Білоруссю - підхід до цієї країни стає більш індивідуальним", - зауважив Ринкевич.

Окрім цього глава МЗС Латвії повідомив, що в 2016 році передбачається також важка робота щодо обговорення майбутнього ЄС як у зв'язку з міграцією і загрозою для Шенгенської зони, так і у зв'язку з можливістю створення «Європи кількох швидкостей». 

«Інтереси нашої безпеки примушують нас виступати за сильну Європу», - сказав Ринкевич. 

Зовнішньополітичним пріоритетом наступного року Ринкевич назвав також більш тісну співпрацю ЄС і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-