Парламент Греції проголосує за визнання Палестини - ЗМІ

Парламент Греції проголосує за визнання Палестини - ЗМІ

Укрінформ
Грецький парламент має намір провести 22 грудня голосування за визнання Палестинської держави.

Водночас в уряді Греції зазначили, що поки не робитимуть заяв про визнання Палестини, щоб не псувати відносин з Ізраїлем, проте міністр закордонних справ Греції Нікос Котзіас спростував такі твердження, наголосивши, що Греція підтримує створення палестинської держави без будь-яких застережень, повідомляє EurActiv.

"Визнання Палестини - це частина багатовекторної зовнішньої політики, якій грецький уряд вирішив слідувати", - заявив Котзіас.

Він також підкреслив, що Греція підтримує братні відносини з палестинським народом, а грецький парламент найближчим часом визнає Палестину.

Крім цього, міністр зазначив, що Афіни вітатимуть "із задоволенням" президента Палестини Махмуда Аббаса 21 грудня.

Як відомо, Швеція стала першою та поки єдиною країною ЄС у Західній Європі, яка офіційно визнала Палестину державою. Про готовність визнати Палестину заявляли й у Бельгії.

Слід зазначити, що сім країн-членів ЄС визнали Палестинську державу, але ще до свого вступу до організації: Болгарія, Кіпр, Чехія, Угорщина, Мальта, Польща та Румунія. Із західноєвропейських країн державою Палестину визнала Ісландія, яка не є членом ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-