ФБР розкрило нові подробиці про терористів у Сан-Бернардіно

ФБР розкрило нові подробиці про терористів у Сан-Бернардіно

Укрінформ
Чоловік та жінка, які розстріляли минулого тижня 14 осіб у центрі реабілітації в Сан-Бернардіно, були пов'язані з релігійним екстремізмом, до якого вони почали долучатися ще в 2013 році.

Про це заявив у середу директор ФБР Джеймс Комі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Уже наприкінці 2013 року вони обговорювали по інтернету один з одним тему джихаду і мучеництва, перш ніж заручитися, а потім одружитися та жити разом у Сполучених Штатах", - зауважив Комі під час слухань у Комітеті з юридичних питань Сенату США.

Глава ФБР підкреслив, що, будучи чоловіком і дружиною, Саїд Різван Фарук і Ташфін Малик піддавалися впливу радикалів впродовж тривалого часу перед тим, як здійснити терористичний напад. При цьому, як зазначив Комі, процес радикалізації почався до того, як стався підйом ідеології ІДІЛ у Сирії та Іраку. Тобто, за його словами, зараз неможна точно сказати, яка течія могла чинити вплив на подружжя. Втім слідчі мають підстави вважати, що нападники були "натхненні іноземними терористичними організаціями".

У цьому зв'язку директор ФБР зауважив, що Бюро працює над встановленням джерела цього ідеологічного натхнення, а також спільників, які могли допомагати організовувати напад та готувати інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-