Скандал

Скандал "з голландськими картинами": у Генштабі не знають командира Гуменюка

Укрінформ
У Збройних Силах України ніколи не служив Борис Гуменюк з добровольчого батальйону ОУН.

Про це повідомляється на сторінці прес-служби Генерального штабу ЗСУ.

"Частина бійців колишнього добровольчого батальйону ОУН свого часу увійшла до складу Збройних Сил України. Бориса Гуменюка серед них не було. Відповідно, Борис Гуменюк не є та ніколи не був військовослужбовцем Збройних Сил України та, природно, не посідав у ЗСУ жодних посад, як-от командира батальйону", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що Збройні Сили України, як і завжди, готові співпрацювати із правоохоронними органами та надати усю необхідну допомогу, якщо така знадобиться.

Нагадаємо, у ЗМІ розгорівся скандал щодо колекції картин голландських художників, викраденої з музею Westfries у нідерландському Хорні в 2005 році.

Як йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті музею, «у липні 2015 року дві людини, які представилися як учасники українського добровольчого батальйону, повідомили голландське посольство в Києві, що володіють повною колекцію картин, вкрадених з Westfries». В заяві музею вказано, що особи, які звернулися в посольство, у якості доказу представили фото однієї з картин, де також знята свіжа українська газета.

В інтерв'ю нідерландському ЗМІ директор музею, зокрема, заявив про причетність до схеми заступника командира батальйону ОУН Бориса Гуменюка.

Колекція зникла з Westfries у ніч на 9 січня 2005 року. Загалом зникли 24 картини і 70 виробів зі срібла, які були основою колекції 17-го і 18-го століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-