Шульц побачив загрозу розпаду Євросоюзу

Шульц побачив загрозу розпаду Євросоюзу

Укрінформ
Президент Європарламенту Мартін Шульц бачить загрозу розпаду Європейського союзу, зберегти який у нинішньому вигляді можна лише спільними зусиллями.

Про це європолітик заявив в інтерв'ю німецькій газеті Welt.

"У ЄС є сили, які хочуть нас роз'єднати. Ми не повинні цього допустити, оскільки наслідки були б катастрофічними, Європа знаходиться в небезпеці", - заявив Шульц.

Він не береться прогнозувати, чи буде Євросоюз існувати через 10 років, і закликає всіх, хто не хоче допустити такого розвитку подій, "відчайдушно боротися" за збереження співдружності.

На думку глави Європарламенту, слабкість сьогодні демонструє не сам ЄС, а держави-члени. "Багато урядів спочатку погодилися передати Євросоюзу частину свого суверенітету, щоб потім скаржитися на неприпустимість втручання в національні справи і блокувати спільні дії всередині ЄС", "багато міністрів говорять, що самі захищатимуть свої кордони, забуваючи, що це ще й кордони Євросоюзу", - говорить політик.

Він переконаний, що "повернення багатьох урядів до національного образу мислення може мати фатальні наслідки", жодна країна самостійно не в змозі впоратися з такими викликами, як міграція, зміна клімату, тероризм або міжнародна злочинність. Це вийде лише разом в ЄС.

При цьому Шульц визнає, що "альтернатива Євросоюзу є і, зрозуміло, його ліквідація можлива". Проте, альтернатива ця - "Європа націоналізму, Європа кордонів і стін", попереджає він, вважаючи, що таке "було б жахливо, оскільки така Європа в минулому вже неодноразово приводила наш континент до катастрофи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-