Про вкрадені картини вже говорили з Порошенком і Клімкіним – МЗС Нідерландів

Про вкрадені картини вже говорили з Порошенком і Клімкіним – МЗС Нідерландів

Укрінформ
Нідерланди підняли з українською стороною питання про допомогу у поверненні викрадених картин, щойно стало відомо про їх перебування в Україні. 

Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс, повідомляє видання NOS.

"Ми сказали, що нам, дійсно, потрібна допомога... Мені здається, вони сприйняли це дуже серйозно", - сказав Кундерс в інтерв'ю ЗМІ, коментуючи інформацію голландського музею Westfries, що колекція картин голландських художників, викрадена з музею у нідерландському Хорні в 2005 році, нібито знаходиться в Україні.

За словами голландського міністра, мова йшла про те, що картини мають бути якомога швидше повернуті у Нідерланди. Кундерс відзначив, що це питання піднімалося з Президентом України Петром Порошенком та міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Нагадаємо, у ЗМІ розгорівся скандал щодо колекції картин голландських художників, викраденої з музею Westfries у нідерландському Хорні в 2005 році.

Як йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті музею, «у липні 2015 року дві людини, які представилися як учасники українського добровольчого батальйону, повідомили голландське посольство в Києві, що володіють повною колекцію картин, вкрадених з Westfries», - йдеться у повідомленні. В заяві музею вказано, що особи, які звернулися в посольство, у якості доказу представили фото однієї з картин, де також знята свіжа українська газета.

Колекція зникла з Westfries у ніч на 9 січня 2005 року. Загалом зникли 24 картини і 70 виробів зі срібла, які були основою колекції 17-го і 18-го століття. Нині представники музею припускають, що вкрадені витвори мистецтва мають намір перепродати третім особам, тому піддали інформацію розголосу, аби застерегти потенційного покупця від придбання крадених шедеврів.

Служба безпеки України перевіряє оприлюднену інформацію. Водночас, джерело у правоохоронних органах України раніше повідомило, що офіційні структури Нідерландів не зверталися до українських правоохоронних органів та Міністерства закордонних справ України щодо цих картин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-