Кораблі НАТО пішли зі Стамбула

Кораблі НАТО пішли зі Стамбула

Укрінформ
Три військові кораблі Північноатлантичного Альянсу залишили свої прибережні локації біля Стамбула і попрямували до Середземного моря.

Про це повідомляє турецьке агентство Cihan.

"Військові кораблі під прапорами Іспанії, Канади та Португалії покинули Стамбул вранці в понеділок. Також кораблі супроводжували буксирні човни", - йдеться у публікації.

Фрегати Першої групи постійної готовності об'єднаних військово-морських сил НАТО F-334 NRP "Франциско де Альмейда" (Португалія), F-105 ESPS "Блаз де Лезо" (Іспанія) і FFG-338 HMCS "Вінніпег" (Канада) попрямували на південь.

Місцеві ЗМІ зазначають, що перебування корабельного угруповання НАТО в Туреччині було покликане продемонструвати підтримку Анкари в критичний момент після нейтралізації російського бомбардувальника СУ-24, який порушив повітряний простір Туреччини 24 листопада.

Нагадаємо, відразу після інциденту Росія ввела економічні санкції проти Анкари, скасувала візи і повністю припинила двостороннє військове співробітництво.

У той же час НАТО заявив про намір посилити військову підтримку Туреччини, в тому числі розробивши нові заходи для посилення її протиповітряної оборони (ППО).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-