ЄС дасть Україні ще 97 млн. євро на децентралізацію

ЄС дасть Україні ще 97 млн. євро на децентралізацію

Укрінформ
Європейська комісія прийняла комплекс заходів щодо підтримки реформи децентралізації та посилення місцевого самоврядування в Україні.

Про це йдеться в комюніке виконавчої колегії ЄС, пише "Інтерфакс".

«На програму виділяється 97 млн євро. В основному (90 млн євро) вона фінансується з бюджету ЄС, 6 млн євро дає Німеччина і 1 млн євро - Польща. Фінансування буде спрямовано на зміцнення адміністрацій та забезпечення їх підзвітності на місцевому, регіональному та центральному рівнях», - наголошується в повідомленні.

Ще 10 млн. євро призначені для відновлення управлінських структур, примирення і встановлення миру в східній частині України, яка найбільше постраждала від війни і переміщення населення.

При цьому верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні назвала Україну "одним із пріоритетів порядку денного ЄС".

Як раніше повідомляло агентство, у понеділок віце-президент США Джозеф Байден повідомив, що США мають намір виділити Україні близько $190 млн прямої допомоги Україні для впровадження реформ і ще 300 млн на допомогу в області безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-