Вбивці в Каліфорнії були радикалізовані та підготовлені - ФБР

Вбивці в Каліфорнії були радикалізовані та підготовлені - ФБР

Укрінформ
Правоохоронці виявили 19 трубчатих вибухових пристроїв у будинку подружньої пари, яка розстріляла минулого тижня 14 людей у центрі реабілітації в Сан-Бернардіно, штат Каліфорнія, США.

Встановлено також, що вбивці вже давно перебували під впливом радикальних течій, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Загалом, ми вилучили в цьому будинку 19 трубок", - повідомив у понеділок на прес-конференції заступник директора територіального офісу ФБР у Лос-Анджелесі Девід Боудіч.

Він додав, що частина з виявлених доказів була вже готовими зарядами – так званими саморобними "трубними бомбами", решта – елементами для вибухових пристроїв.

Крім того, за словами представника ФБР, пара тренувалася в стрільбі з вогнепальної зброї перед тим, як 2 грудня вчинити кривавий теракт.

Боудіч також зауважив, що обидва вбивці вже задовго до інциденту "були радикалізовані". Він уточнив, що ФБР "зараз працює над питанням, хто і де мав на них радикальний вплив".

Тим часом слідчі не знайшли жодних доказів підготовки теракту за межами континентальної частини США. ФБР уже провело близько чотирьох сотень бесід з мешканцями Сан-Бернардіно. Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-