Можливий вихід Британії розхитує ЄС – Туск

Можливий вихід Британії розхитує ЄС – Туск

Укрінформ
У Євросоюзі намагаються урегулювати наявні політичні розбіжності, які є причинами можливого виходу Великої Британії із Співтовариства.

Про це йдеться у листі президента Європейської ради Дональда Туска главам держав та урядів країн-членів перед засідання Європейської ради 17-18 грудня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Невизначеність майбутнього Великої Британії у Євросоюзі є дестабілізуючим чинником. Ось чому ми повинні якнайшвидше знайти відповідь на британські занепокоєння», - заявив президент Європейської ради.

У листі Туск визначив чотири групи питань, відносно яких у Великій Британії є занепокоєння та незгода позиції у частині функціонування Євросоюзу. Йдеться про відносини між країнами зони євро та іншими членами ЄС; конкурентність на внутрішньому європейському ринку; збереження балансу між суверенітетами національних урядів та діяльністю керівних інституцій ЄС; соціальну політику та вільне пересування людей.

Туск зазначив, що лідери ЄС на саміті у грудні повинні обговорити з британським прем’єр-міністром Девідом Кемероном прогрес у переговорному процесі щодо досягнення консолідованих позицій з цих проблем та вирішити наявні політичні дилеми, щоб до лютого 2016 року вийти з конкретними пропозиціями.

«Усі повинні взяти на себе частину відповідальності. Я діятиму як чесний посередник, але усі країни-члени та інституції повинні показати готовність до компромісу, щоб цей процес досягнув успіху», - наголосив Д.Туск.

Як повідомлялося, у 2016 році у Великій Британії має відбутися референдум щодо перебування країни у складі ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-