У Росії вже третій активіст отримав термін за участь у мітингу

У Росії вже третій активіст отримав термін за участь у мітингу

Укрінформ
Басманний суд Москви засудив активіста Ільдара Дадіна до трьох років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Як повідомляє "Медиазона", Дадін узятий під варту в залі суду.

Суддя Наталія Дудар визнала Ільдара Дадіна винним у неодноразовому порушенні встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування (стаття 212.1 КК). Сам активіст не визнав своєї провини.

На вирок Дадін з'явився з двома сумками речей, а до його одягу були прикріплені жовта і синя стрічки.

Після оголошення вироку в залі суду почалася бійка між активістами і приставами. Ільдара Дадіна жорстко поклали обличчям на стіл, хоча він не пручався, передає «Медиазона». Активістів, які прийшли підтримати підсудного, силою виводять із зали суду. В судовому коридорі двох активістів пристави поклали на підлогу.

В ході дебатів прокурор запросив Дадіну менш суворе покарання, ніж призначив йому в підсумку суд — два роки загального режиму.

Справа Ільдара Дадіна стала третьою, з порушених за новою статтею 212.1 КК. Раніше справи за цією статтею, включеної в Кримінальний кодекс в липні 2014 року, були порушені стосовно активістів Володимира Іонова і Марка Гальперіна.

В кінці січня 2015 року Дадіна відвезли до слідчого з судового засідання, де розглядалася адміністративна справа про правопорушення, нібито допущених ним на акції 5 грудня 2014 року. Перед цим Дадіна заарештували на 15 діб, і термін його адміністративного арешту закінчувався 30 січня. На початку лютого активіста відправили під домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-