Бойовики ІДІЛ завезли до Європи хімічну і біологічну зброю - ЗМІ

Бойовики ІДІЛ завезли до Європи хімічну і біологічну зброю - ЗМІ

Укрінформ
Бойовики терористичного угруповання «Ісламська держава» контрабандою перевезли хімічну та біологічну зброю до Європи для підготовки терактів.

Про це повідомляє Daily Star з посиланням на доповідь європейського парламенту. 

"Хімічні, біологічні, радіологічні або ядерні речовини (ХБРЯ) були провезені непоміченими на територію Європейського Союзу", - йдеться у звіті, складеному після терактів у Парижі 13 листопада. 

Відповідно до документу Європарламенту, ІДІЛ може використовувати смертоносну зброю для майбутніх атак в Європі.

Як зазначається, ІД заявляє про те, що її бойовики найняли на роботу армію вчених, які могли б створити вибухівку з сировини.

Щомісячні звіти розвідки Інтерполу показують численні приклади спроб терористів придбати, провезти або використовувати ХБРЯ матеріали.

"Ми маємо справу з дуже серйозною, добре оснащеною міжнародною терористичною організацією, яка зараз активно проявляє себе на вулицях Європи. Це становить найсерйознішу терористичну загрозу з усіх, з якими стикалася Європа в останні 10 років", - заявив глава Європолу Роб Уейнрайт.

У доповіді також є звернення до посадових осіб Великої Британії. Їм пропонується продумати способи і форми оповіщення населення про можливість теракту з використанням хімічних, біологічних, радіологічних або ядерних речовин. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-