НАТО планує знищити ІДІЛ без наземної операції

НАТО планує знищити ІДІЛ без наземної операції

Укрінформ
НАТО виключає відправлення до Сирії наземних військ Альянсу для боротьби з бойовиками терористичного угруповання «Ісламська держава».

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю швейцарській газеті Tages Anzeiger, повідомляє Reuters.

"Це не на порядку денному коаліції і союзників по НАТО", - сказав він, коментуючи можливе відправлення наземних сил НАТО для супроводу авіаударів коаліції на чолі зі США.

За словами генсека НАТО, США обмежені у кількості надання «спеціальних сил», тому зміцнення сил на місцях є «єдиним варіантом».

Столтенберг підкреслив, що НАТО сприятиме покращенню засобів повітряної оборони Туреччини після того, як російський бомбардувальник перетнув турецький повітряний простір і був збитий турецьким винищувачем.

Він наголосив на необхідності зменшити протистояння з Росією після інциденту з літаком Су-24. Зважаючи на значне нарощування російської військової присутності у районах на північ від Середземного моря, важливо зробити все, щоб «уникнути там інцидентів, таких як у Туреччині», сказав Столтенберг.

Раніше президент США Барак Обама заявив, що стратегія боротьби з тероризмом не включає наземні бойові війська в Сирії та Іраку. Однак Пентагон оголосив про розгортання невеликих елітних спецпідрозділів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-