Експерт пояснив, чому не можна розпочинати сухопутну війну в Сирії

Експерт пояснив, чому не можна розпочинати сухопутну війну в Сирії

Укрінформ
Масштабне розгортання сухопутних підрозділів Збройних сил Західних країн у Сирії не сприятиме перемозі над ІДІЛ.

Таку думку в статті для канадської газети The Globe and Mail висловив доцент кафедри міжнародних відносин університету Оттави Томас Жюно.

«Повномасштабне розгортання Західних військ у Сирії завадить пошуку політичного вирішення конфлікту, підкаинувши хмизу у вогонь. Це надасть додаткових аргументів сунітам щодо іноземної окупації та розлютить шиїтську опозицію у Іраку. Таке рішення навряд допоможе США та їх союзникам досягти своєї мети», - пише Жюно.

На його думку, нинішній підхід Канади до участі у коаліції по боротьбі з ІДІЛ є оптимальним. «Скромна участь у авіаударах та інших вузькоспеціалізованих завданнях (повітряна дозаправка та розвідувальна авіація), навчання курдів у Іраку, підтримка регіональних партнерів і гуманітарна допомога є оптимальними для Канади та відповідають її інтересам», - зазначає автор.

Він також наголошує, що винятково військовими методами подолати ІДІЛ неможливо. «ІДІЛ – це наслідок неробочих політичних процесів у Іраку та Сирії та не є головною причиною проблем цих країн. Поки суніти у обох країнах ворогуватимуть між собою, ІДІЛ матиме кисень для життя. Це змушує до пошуку політичного вирішення», - наголошує експерт.

За його словами, Сирія та Ірак залишатимуться дисфункціональними державами з високим рівнем насилля ще тривалий час, тож «ІДІЛ у ближчому майбутньому теж залишатиметься сильним».

Таким чином, повітряна операція проти терористів у її нинішньому стані має продовжуватися. «Західні авіаудари необхідні для зупинки просування ІДІЛу та підтримки місцевих сил у безпосередньому веденні бойових дій. Без ударів з повітря, ІДІЛ розширюватиме зону свого контролю», - підсумовує Жюно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-