Від Канади очікують продовження боротьби проти ІДІЛ – посол

Від Канади очікують продовження боротьби проти ІДІЛ – посол

Укрінформ
США поважають рішення Канади припинити участь у бойовій повітряній операції проти ІДІЛ, але очікують від Оттави продовження боротьби з ІДІЛ.

Про це в ефірі телеканалу CTV сказав посол Канади у США Гарі Доер, передає кореспондент Укрінформу.

Він наголосив, що Вашингтон розуміє важливість виконання Джастіном Трюдо своїх передвиборних обіцянок.

«Під час виборчої кампанії прем’єр-міністр отримав мандат (на завершення участі Канади бойової повітряної місії – Ред.). Американці поважають це, але очікують, що ми продовжуватимемо вносити свій вклад у перемогу над ІДІЛ. Я теж на це сподіваюся», - сказав Доер.

Він додав, що деталі подальшої участі Канади у міжнародній коаліції по боротьбі із ІДІЛ ще обговорюються. «Прем’єр-міністр провів консультації із президентом. Канадські урядовці постійно спілкуються із колегами у Білому Домі. Міністр оборони говорить зі своїм колегою, тож консультації постійно тривають», - наголосив посол.

Нагадаємо, що чинний мандат на участь канадських ВПС у бойовій місії в Іраку та Сирії завершується в квітні 2016 року. Новий уряд поки не оприлюднив свого остаточного рішення стосовно цього питання, але прем’єр-міністр Джастін Трюдо нещодавно запевнив, що Канада «зробить більше, ніж від неї очікують» у боротьбі проти ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-