Туреччина пояснила, куди йшли її військові і танки на півночі Іраку

Туреччина пояснила, куди йшли її військові і танки на півночі Іраку

Укрінформ
Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу спростував повідомлення про нарощування військової присутності в Іраку.

Про це він заявив в ефірі турецького телебачення, передає Інтерфакс.

"У таборі Башика в 30 км на північ від Мосула проводяться тренування добровольців, які борються з терористами", - сказав Давутоглу.

Він додав, що присутність там турецьких солдатів не означає підготовку до початку турецької військової операції в Іраку.

"Нікому не слід неправильно тлумачити нашу допомогу. Туреччина не зазіхає на землі інших держав, і не може зазіхати. Туреччина веде боротьбу з терором і терористичними організаціями", - цитує прем'єра Агентство Анадолу.

При цьому прес-секретар уряду Курдської регіональної автономії Іраку (КРАЇ) Сефін Дизайї заявив, що прибулі військові фахівці і військове обладнання з Туреччини призначені для розширення військової бази в Мосулі.

«З метою навчання сил пешмерге для ведення боротьби проти терористичної організації "Ісламська держава" наприкінці 2014 року Туреччина встановила дві військові бази в районах Соран і Калачолан. Крім того, з метою навчання іракських сил для ведення боротьби з ІДІЛом створила одну базу поблизу Мосула. Тут Туреччина надала необхідну військову підтримку. Військові фахівці і військове обладнання з Туреччини, призначене для розширення військової бази в Мосулі, доправлені в регіон», - сказав він.

Нагадаємо, що іракська влада заявила про вторгнення на територію країни групи турецьких солдатів, а також танків і артилерії. Багдад зажадав від Анкари вивести свій контингент, аргументувавши вимогу тим, що приїзд турецьких солдатів не був обумовлений заздалегідь із центральним керівництвом Іраку.

Турецька ж сторона заявляє, що була проведена ротація військ, дислокованих у Мосулі для навчання сил пешмерге.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-