Вишеградська четвірка збирає

Вишеградська четвірка збирає "друзів Шенгену"

Укрінформ
Лідери Вишеградської групи ініціюють створення "групи друзів Шенгену".

Про це йдеться у спільній заяві прем’єр-міністрів Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини, поширеній за результатами засідання напередодні у Празі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Належне функціонування Шенгену і збереження вільного пересування не є питанням, яке розділяє, а повинно залишатися ключовою метою країн-членів та інституцій Євросоюзу. Відтак, ми вирішили спільно ініціювати "групу друзів Шенгену" задля створення платформи для відкритої і продуктивної дискусії", - заявили лідери V4.

У Вишеградській групі переконані, що Шенгенська зона залишається ключовим практичним і символічним досягненням європейської інтеграції.

"Ми підтверджуємо нашу рішучість зберегти Шенген, щоб європейські громадяни і бізнес продовжували повністю використовувати його переваги", - заявили лідери Вишеградської групи.

Прем’єр-міністри також піддали критиці пропозиції деяких країн ЄС щодо "революційної трансформації" чинної Шенгенської зони та створення так званого "міні-Шенгену". На переконання V4, це не вирішить актуальних проблем, а лише відволіче політичну увагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-