Штати висунули нові звинувачення функціонерам ФІФА

Штати висунули нові звинувачення функціонерам ФІФА

Укрінформ
Міністерство юстиції США оголосило звинувачення проти 16 футбольних чиновників міжнародного рівня, в тому числі нинішнім та колишнім функціонерам ФІФА.

З відповідною заявою виступила в четвер у Вашингтоні генеральний прокурор США Лоретта Лінч, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Звинувачення, висунуті в четвер, викривають корупційні схеми в Центральній і Південній Америці, а також із залученням компаній спортивного маркетингу, що розміщуються в Південній Америці і Сполучених Штатах", - зазначила Лінч.

За її словами, йдеться про оборудки, які "стосуються до вже зіграних турнірів, а також матчів, запланованих на майбутнє десятиліття, включаючи кваліфікаційні раунди Кубка світу ФІФА та міжнародні матчі".

За оцінками Лінч, викриті корупційні схеми діяли впродовж 24 років.

"Сенс цього оголошення повинен бути зрозумілим для всіх тих, хто залишається в тіні та сподівається уникнути розслідування: вам не вдасться перечекати та уникнути нашої уваги", - підкреслила генпрокурор США.

Нагадаємо, 27 травня в Цюріху швейцарською поліцією за запитом США були заарештовані сім високопоставлених чиновників ФІФА. Їм були пред'явлені звинувачення у хабарництві і відмиванні грошей. Всього звинувачення були пред'явлені 14 колишнім і чинним футбольним чиновникам. За даними міністерства юстиції США, за 24 роки вони отримали хабарі на суму близько $150 млн.

У вересні повідомлялося, що розслідування у Швейцарії виявило 121 підозрілий банківський рахунок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-