Туск запевняє, що з Росією ніхто не торгується. Навіть нишком

Туск запевняє, що з Росією ніхто не торгується. Навіть нишком

Укрінформ
Справи України і Сирії не об’єднуються і не є предметом прихованих торгів з Росією.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск в інтерв’ю польському часопису Gazeta Wyborcza.

“Знаю, що є Realpolitik (прагматична політика. – Ред.), але її можна виправдати лише у випадку конкретних і позитивних результатів. Сьогодні їх недостатньо. Тому позиція усіх країн ЄС є чіткою: жодних прихованих торгів з Росією, в яких би об'єднувались справи України і Сирії”, - заявив Туск.

Справу російсько-українського конфлікту Туск назвав “простою”: “Маємо зберегти економічні санкції проти Росії, поки не буде виконано Мінські домовленості”. Він оцінив, що ситуація на Донбасі залишається “критичною”, хоча й не настільки, як перед "Мінськом".

“У тому, що стосується зменшення кількості жертв, "Мінськ" працює. Але ми маємо побачити більше доброї волі з боку президента Путіна”, - наголосив президент Євроради.

Участь РФ у конфлікті в Сирії Туск назвав “не вирішенням, а ускладненням проблеми”. За його словами, Захід собі не ставить за мету оберігання Башара аль-Асада, що є однією з цілей Москви. Він підкреслив, що з Росією має бути елементарна координація дій у Сирії, аби уникнути ситуацій на кшталт збитого турками російського бомбардувальника.

“Але доти, доки Росія буде зосереджена на атакуванні сирійської опозиції, складно в цьому побачити підтримку для США чи Європи, адже близько 90% цілей, які атакує Росія, - це не “Ісламська держава”. Це не помилки на один чи два кілометри, а бомбардування зовсім інших територій”, - констатував Туск.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-