Обама про стрілянину в США: Пора змінювати закон про зброю

Обама про стрілянину в США: Пора змінювати закон про зброю

Укрінформ
Президент США Барак Обама, у зв'язку з масовою стріляниною у медичній установі поблизу Сан-Бернардіно (штат Каліфорнія), наполягає на змінах у законодавстві країни, яке дозволяє вільний обіг зброї серед громадян.

Про це він зазначив у інтерв'ю телеканалу CBSN.

"Ми поки не знаємо про мотиви нападників, але єдина річ, про яку ми знаємо точно, це те, що існують кроки, які ми маємо зробити, щоб Америка була більш безпечною. Ми повинні об'єднатись на двопартійному рівні, на всіх рівнях уряду, звести до мінімуму шанси виникнення подібних інцидентів", - зауважив президент.

Він підкреслив, що подібні випадки "не відбуваються самі по собі", тому, за його словами, "є сенс прийняти законодавство, яке зробить оборот зброї безпечнішим".

У цьому зв'язку він підкреслив, що в США за законом все ще діють підстави, за якими американці, які перебувають у "чорних списках", мають юридичну можливість купити зброю.

"Це закон, який повинен бути змінений", - зауважив Обама.

Президент США також висловив співчуття рідним та близьким загиблих під час стрілянини.

Нагадаємо: поліція підтвердила інформацію про 14 убитих і 14 поранених в результаті стрілянини в місті Сан-Бернардіно в американському штаті Каліфорнія. При цьому правоохоронці оперативно виявили позашляховик зловмисників, вступили з ними у бій і застрелили одного із них. Ще двоє стрільців втекли, їхнє переслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-