США заступилися за Ердогана перед Москвою

США заступилися за Ердогана перед Москвою

Укрінформ
Сполучені Штати категорично відкидають інформацію, поширену в середу міноборони РФ, що президент Туреччини і його родина нібито причетні до незаконної торгівлі нафтою, організованої "Ісламською державою".

З відповідною заявою виступив у той же день у Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми в курсі цих доповідей (заступника міністра оборони РФ - ред.), я дійсно бачив ці фотографії. Ми категорично відкидаємо припущення, що турецький уряд міг бути у змові з ІДІЛ для переправлення нафти через свої кордони. І ми, по-правді, не бачимо доказів цього, отже і немає ніяких підстав для подібних звинувачень", - зауважив офіційний представник держдепу.

За його словами, у Вашингтоні переконані, що Туреччина робить необхідні кроки для посилення безпеки своїх кордонів із Сирією. Хоча, погодився Тонер, потрібно докласти більших зусиль. У цьому зв'язку він зазначив, що турецька сторона отримає міжнародну підтримку для зміцнення контролю на кордонах найближчим часом.

Представник держдепартаменту також наголосив, що контрабанда нафти терористичним угрупованням "Ісламська держава" є справжнім викликом та допустив, що нафта може у вигляді контрабанди перетинати турецький кордон. Втім, за його словами, США впевнені, що уряд Туреччини не замішаний у цих оборудках і є надійним союзником у розв'язанні проблеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-