Міноборони РФ звинуватило Ердогана та його сім'ю в незаконній торгівлі нафтою з ІДІЛ

Міноборони РФ звинуватило Ердогана та його сім'ю в незаконній торгівлі нафтою з ІДІЛ

Оновлено
Укрінформ
Президент Туреччини і його сім'я залучені до незаконної торгівлі нафтою, організованої «Ісламською державою», стверджують у Міноборони РФ.

За даними заступника міністра оборони Анатолія Антонова, «Ісламська держава» заробляє близько двох мільярдів доларів на рік на нелегальній торгівлі нафтою, повідомляє Ехо Москви. Як стверджують в Генштабі, удари Росії по Сирії дозволили знизити обсяги видобутку нафти наполовину.

Російська сторона виявила три основних маршрути транспортування нафти від терористів ІДІЛ в Сирії на територію Туреччини, наводить заяву заступника начальника Генштабу ЗС РФ Сергія Рудського Інтерфакс.

"Виявлені три основних маршрути транспортування нафти на територію Туреччини з підконтрольних бандформуванням ІДІЛ районів Сирії та Іраку", - заявив він на брифінгу в середу.

На доказ цього твердження Міноборони РФ опубликувало на своєму сайті такі матеріали: 

Нагадаємо, що раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган назвав неприйнятними звинувачення в тому, що Туреччина замішана в покупці нафти у ІДІЛ. Ердоган нагадав, що вся торгівля Туреччини нафтою і газом легальна, і пообіцяв піти у відставку, якщо ці факти будуть доведені.

При цьому він звернувся до російського президента з питанням: а чи піде Путін у відставку, якщо його звинувачення не підтвердяться?

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-