Кожен п’ятий біженець – дитина

Кожен п’ятий біженець – дитина

Укрінформ
Щонайменше п'ята частина біженців, які потрапили цього року в Європу, переправившись через Середземне море - діти. 

Дані, які підрахував Аналітичний центр глобальної міграції Міжнародної організації міграції спільно з ЮНІСЕФ, передали кореспондентові Укрінформу у ФРН з МОМ.

«Щонайменше кожен п'ятий з 870 тисяч біженців і мігрантів, які перетнули цього року Середземне море, це дитина», - зазначили в МОМ.

Понад чверть – частка неповнолітніх, в числі тих, хто прибув до Європи з Туреччини до Греції і далі через Західні Балкани. Серед тих, хто пристав на човнах до берегів Італії, неповнолітніх порядку 10%, з них тільки три чверті – у супроводі дорослого.

«Діти входять до числа найбільш уразливих груп серед мігрантів і біженців, що мандрують до Європи. Більш ніж третину всіх смертей в Егейському морі цього року склали саме діти, багато з них – немовлята», - розповіли в МОМ.

В одному лише жовтні дорогою до Греції загинули більше ніж 90 дітей. Минулого тижня з 12 загиблих 9 – були неповнолітніми.

У період з січня по вересень 2015 року діти склали майже третину серед тих, хто просив притулку в Європі. З них близько 49% прибули з Сирії, Афганістану і Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-