У дисертації спікера Держдуми без плагіату набереться сторінок 38

У дисертації спікера Держдуми без плагіату набереться сторінок 38

Укрінформ
Учасники проекту «Дисернет» виявили дуже багато некоректних запозичень у кандидатській дисертації спікера Держдуми РФ Сергія Наришкіна.

Детальний список запозичень та їх джерел викладено на сайті «Дисернету»

Дисертацію на тему «Іноземні інвестиції в Росії як фактор економічного розвитку» Наришкін захистив у 2004 році в Санкт-Петербурзькому державному університеті економіки і фінансів. Наукова робота налічує 196 сторінок. І лише приблизно в 38 з них «Дисернет» не знайшов некоректних запозичень (ще 39 сторінок не враховувалися під час перевірки, оскільки вони містять технічні елементи оформлення роботи).

«Вивченням робіт пана Наришкіна ми займаємося вже протягом трьох років. Ми можемо з упевненістю сказати, що в дисертації Наришкіна немає нічого від самого Наришкіна: вся його наукова робота скомпонована з кількох інших оригінальних праць. Вийшов своєрідний «сендвіч», в якому вкладено по 10-15 сторінок з робіт інших авторів», - сказав у коментарі «Новой газете» координатор «Дисернету» Андрій Заякін. 

Нагадаємо, 20 листопада «Дисернет» уперше добився позбавлення наукового ступеня (доктора економічних наук) депутата Держдуми, члена фракції «Єдиної Росії» Рішата Абубакірова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-