Держдеп оприлюднив 7800 сторінок переписки Гілларі Клінтон

Держдеп оприлюднив 7800 сторінок переписки Гілларі Клінтон

Укрінформ
Держдепартамент США оприлюднив близько 7800 сторінок переписки, що належать колишньому держсекретареві Гілларі Клінтон.

Листи, в основному датовані періодом з 2012 по 2013 рік, повідомляє Newsweek

«Загалом будуть оприлюднені 30 тисяч листів», - йдеться у повідомленні.

Натомість, більше трьох сотень листів не будуть оприлюднені, оскільки їх було віднесено до таких, що містять конфіденційні дані. Здебільшого це стосується спілкування Гілларі Клінтон з співробітниками Держдепу, також є кілька листів переписки з екс-прем'єром Великобританії Тоні Блером.

Як відомо, обіймаючи посаду державного секретаря, Клінтон використовувала приватний сервер для службового листування, за що була розкритикована. За словами опонентів, секретні дані могли бути вкрадені хакерами, а Клінтон могла стерти компрометуючі листи, незважаючи на те, що за законом США листування чиновників повинно зберігатися.

Нагадаємо, що після виникнення скандалу Клінтон передала в Держдеп понад 55 тис. сторінок електронного листування, видаливши при цьому більшу половину, що не стосувалася виконання нею обов'язків держсекретаря.

Як повідомлялося, з переписки Клінтон стало відомо, що колишній прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер після початку війни у Лівії у 2011 році намагався організувати переговори США з лівійським лідером Муаммаром Каддафі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-