Папа Римський у мечеті в ЦАР: Християни і мусульмани є братами і сестрами

Папа Римський у мечеті в ЦАР: Християни і мусульмани є братами і сестрами

Укрінформ
Папа Римський Франциск 30 листопада завершив свій шестиденний тур Африкою виступом у мечеті в столиці воюючої Центральноафриканської республіки Бангі, де він закликав християн та мусульман до миру і солідарності.

Промова понтифіка стала підсумком 26-годинного візиту в країну у стані війни, який проходив під постійним контролем служби безпеки Ватикану та миротворців ООН, повідомляє The Guаrdian.

"Християни і мусульмани є братами і сестрами», - звернувся папа Франциск до натовпу, який заповнив мечеть, продовживши: "Скажімо разом "ні" ненависті, помсті, насильству, зокрема тому, що здійснюється в ім'я релігії або Бога! Бог - це мир, салям", - цитує Франциска The Guаrdian.

Папа зазначив, що його візит до ЦАР "був би не повним, якби не включав у себе підбадьорення мусульманської спільноти".

"Тікати від викликів – це ніколи не вирішення проблеми.Потрібен опір. (Треба - ред.) мати хоробрість до спротиву і до боротьби за благо.Той хто тікає - не має сміливості давати життя", - сказав він.

Варто зазначити, що 26-годинний візит Папи Римського в Бангі став першим його візитом до зони, де триває війна. Окрім служби безпеки Ватикану Франциска під час перебування у ЦАР охороняли близько 12 тис. миротворців ООН, які базуються в країні.

Загалом Франциск в рамках свого шестиденного візиту до Африки відвідав три країни: ЦАР, Уганду та Кенію.

Нагадаэмо: війна у Центральноафриканській Республіці розпочалась у 2013 році. Тоді президент Франсуа Бозізе був усунений від влади в результаті військового перевороту. Владу на певний час захопила група бойовиків, здебільшого мусульман, що поклало початок збройному міжрелігійному конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-