У Москві закрився Російсько-турецький науковий центр

У Москві закрився Російсько-турецький науковий центр

Укрінформ
У столиці Росії Москві Російсько-турецький науковий центр при Всеросійській бібліотеці іноземної літератури оголосив у понеділок про своє закриття.

Його працівники через сайт звернулися до відвідувачів, заявивши, що центру «більше не існує», повідомляє "Радіо Свобода".

"Припиняються курси османської мови – офіційної старокнижної мови, що використовувалася в Османській імперії, значно відрізняється від сучасної турецької й необхідна всім дослідникам багатосотлітньої османської історії. Також центр більше не зможе надавати допомогу аспірантам і магістрантам, скасовує всі плановані було круглі столи, лекції й конференції і повідомляє про припинення доступу до свого бібліотечного фонду", - заявили працівники центру.

За їхніми словами, офіційні причини закриття центру їм не відомі.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 листопада винищувач ВПС Туреччини F-16 збив російський Су-24, який порушив повітряний простір країни в районі кордону з Сирією і не реагував на попередження. Услід за цією подією Росія ввела економічні санкції проти Туреччини, заборонила великий список продовольчих продуктів турецького виробництва, скасувала всю військову співпрацю з країною і відновлює візовий режим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-