США обурилися на Росію через обмеження роботи благодійних фондів

США обурилися на Росію через обмеження роботи благодійних фондів

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив негативну реакцію на оголошення російським урядом "небажаними" двох благодійних організацій з іноземним капіталом, назвавши це придушенням громадянського суспільства в країні.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, оприлюдненої в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми глибоко стурбовані тим, що в Росії продовжують мати місце обмежувальні заходи по відношенню до організацій громадянського суспільства. Занесення Фонду Відкритого Суспільства та Фонду допомоги Інституту "Відкритого суспільства" до так званих "небажаних" організацій тільки більшою мірою обмежило роботу громадянського суспільства в Росії на благо російського народу", - наголосили в Держдепі.

Водночас підкреслюється, що це є зайвим прикладом з боку російського уряду "придушення з новою силою незалежних голосів, а також свідомим кроком до подальшої ізоляції російського народу від світу".

Крім того, в Вашингтоні висловили стурбованість щодо посилення обмежень в Росії для незалежних ЗМІ, громадянського суспільства, представників груп меншин.

"Ми закликаємо уряд Росії дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань і поважати свободу висловлення думок, мирних зборів та зібрань і верховенства права",- підкреслили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-