У Берліні кажуть, що Асад Німеччині не союзник

У Берліні кажуть, що Асад Німеччині не союзник

Укрінформ
Німеччина не бачить можливості для співпраці з військами президента Сирії Башара Асада у боротьбі з терористичною організацією ІДІЛ.

Про це у понеділок на урядовій прес-конференції чітко заявили представники зацікавлених відомств, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Не йде мова про реальну співпрацю з військами Асада», - заявив, зокрема, представник міноборони Йєнс Флосдорфф і підкреслив, що саме це мала на увазі й глава бундесверу Урсула фон дер Ляйєн. Між тим, багато ЗМІ дещо інакше зрозуміли слова міністра про те, що «у Сирії є частина військ, які можна залучати». Правда, вона підкреслила важливість продовження «віденського процесу» й те, що «майбутнього з Асадом немає».

Цю ж думку озвучила й офіційний представник уряду ФРН Кристіані Віртц. «Зараз немає жодної співпраці з Асадом, так само як і співпраці з формуваннями під керівництвом Асада», - сказала представник Меркель. Асад, за її словами, «не може бути частиною довгострокового рішення щодо Сирії».

Представник МЗС країни Мартін Шефер, у свою чергу, зазначив, що саме фігура Асада блокує ввесь процес. «Хорошим знаком» для просування «віденського процесу» й формування потенційного перехідного уряду в Сирії було б, якби сирійська армія під командуванням президента зараз також боролася проти терористів, сказав Шефер. Дипломат підкреслив, що було б дуже бажано провести переговори щодо процесу переходу ще до Різдва. «Тоді буде зрозуміло, чи щирий Асад у готовності вести переговори з опозицією», - сказав він.

Як уже повідомлялося, бундесвер готовий використати у рамках сирійської кампанії 1200 військовослужбовців, від 4 до 6 літаків-розвідників «Торнадо», фрегат для підтримки у Середземному морі французького авіаносця «Шарль де Голль». Така участь обійдеться ФРН у 134 млн євро наступного року. Це рішення ще має затвердити парламент після представлення федеральним урядом, який проведе спеціальне засідання за цією темою у вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-