Олланд анонсував глобальну угоду 190 країн

Олланд анонсував глобальну угоду 190 країн

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд назвав тероризм та глобальне потепління найбільшими викликами, що стоять перед людством у ХХІ столітті.

Про це він заявив під час виступу на кліматичній конференції ООН, повідомляє паризький кореспондент Укрінформу.

"Це два основні глобальні виклики, на які ми повинні знайти відповіді, тому що ми повинні залишити світ нашим дітям вільним без терору. Ми зобов'язані зберегти планету від катастроф, зберегти стабільну планету", - підкреслив він.

За словами Олланда, поточний рік побив рекорди температури, концентрації вуглекислого газу та кількості екстремальних погодних явищ, зокрема, посух, повеней, ураганів, танення льоду, підвищення рівня та підкислення світового океану.

"Жертвами цих явищ стали мільйони людей, негода нанесла мільярдні збитки, від яких не застрахований жоден регіон, жодна країна", - зауважив він, додавши, що порушення природного балансу спричинює нові конфлікти, викликає некеровану міграцію і голод.

Президент Франції повідомив, що лідери майже 190 країн завершують розробку над впровадженням заходів, що повинні зменшити викиди парникових газів та адаптувати країни до змін клімату.

"У цьому зацікавлені всі сторони світової спільноти, місцеві органи самоврядування, бізнес, інвестори та прості громадяни", - сказав він. За словами Олланда, світові потрібна мобілізація для розвитку "чистої та відновлюваної енергії" та розширення "перспектив не-вуглецевої економіки". "Це рівняння ми маємо розв’язати саме зараз", - заявив він, додавши, що "до 12 грудня глобальна угода має бути укладена в Парижі".

Французький лідер назвав три умови, від виконання яких залежить успіх кліматичного форуму: визначення межі зниження глобальної температури до 1,5-2ºC ; колективне рішення щодо неухилення державами взятих на себе зобов’язань; сформування "глобальної громадської думки" на користь необхідності досягнення мети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-