Кліматичні проблеми мають вирішувати розвинені країни -  голова КНР

Кліматичні проблеми мають вирішувати розвинені країни - голова КНР

Укрінформ
Розвинені країни мають більше допомагати бідним у питанні побудови такої моделі економіки, яка б не завдавала шкоди довкіллю.

Це підкреслив у своєму виступі на Паризькій кліматичній конференції голова КНР Cі Цзіньпін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розвинені країни мають поважати свої зобов'язання щодо виділення 100 млрд доларів щорічної допомоги до 2020 і більше допомагати тим країнам, що розвиваються, і надалі. Розвинені країни мають нести особливу відповідальність за збереження клімату», - підкреслив китайський лідер.

Він також закликав розвинені держави активніше ділитися з країнами, що розвиваються, відповідними технологіями. При цьому він заявив про необхідність «поважати відмінності різних країн, між їх економічними структурами і  політичними моделями розвитку», не забуваючи про те, що «країнам, що розвиваються, потрібно розвивати економіку і покращувати життя людей, тому країни повинні шукати свої власні рішення, які краще відповідають їх національним умовам».

Китай зі свого боку готовий допомагати іншим країнам, що розвиваються. «Наступного року КНР створить 10 технологічних парків низьковуглецевого розвитку, а також запустить 100 проектів в інших країнах і допоможе їм фінансово», - анонсував голова КНР, не уточнюючи, про які країни йде мова.

Сі Цзіньпін також запевнив у тому, що його країна має намір виконати свою обіцянку і до 2030 скоротить викиди на 60-65% на одиницю ВВП порівняно з рівнем 2002 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-