Фонд Сороса в Росії потрапив у

Фонд Сороса в Росії потрапив у "небажані"

Укрінформ
Генпрокуратура РФ визнала небажаними на території Росії іноземні НКО фонд "Відкрите суспільство" (Фонд Сороса – ред.) і фонд "Сприяння".

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Це рішення прийнято у зв'язку зі зверненням Ради Федерації Федеральних Зборів РФ, генерального прокурора РФ, міністра закордонних справ РФ і міністра юстиції РФ про перевірку організацій, включених у так званий "патріотичний стоп-лист", - пояснила офіційний представник ДП РФ Марина Гриднєва.

Вона нагадала, що "стоп-лист" затверджено постановою Ради Федерації РФ 8 липня поточного року, у якому він звертає увагу на діяльність Фонду Сороса.

За її словами, "встановлено, що діяльність Фонду Відкритого суспільства (Open Society Foundations) та Інституту Відкрите Суспільство Фонд Сприяння (OSI Assistance Foundation) становить загрозу основам конституційного ладу Російської Федерації і безпеці держави".

Гриднєва додала, що рішення направлено до Мін'юсту Росії для включення цих організацій до переліку іноземних та міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнана небажаною на території Росії.

Фонд Сороса - міжнародна благодійна організація, заснована фінансистом і філантропом Джорджем Соросом.

Представництва Фонду працюють більш як у 30 країнах. Керівні органи розташовані в Нью-Йорку і Будапешті.

У серпні голова комітету "Громадянське сприяння" Світлана Ганнушкіна заявила, що Фонд Сороса припинив прийом заявок від російських некомерційних організацій на отримання грантів, а незабаром може і зовсім піти з РФ.

Фото: en.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-