Росіянам прописують «антитурецьку дієту»

Росіянам прописують «антитурецьку дієту»

Укрінформ
Російський уряд уточнює перелік продуктів, поставки яких з Туреччини будуть заборонені.

Про це повідомляють «Известия» з посиланням на джерело, близьке до Мінсільгоспу країни.

«Уряд готовий заборонити турецькі поставки охолодженого і замороженого м'яса великої рогатої худоби, м'ясо і харчові субпродукти свійської птиці, м'ясо солоне у розсолі, сушене або копчене м'ясо, молоко і молочну продукцію, включаючи сир та твердий сир, а також безлактозну продукцію, усю рибу (у тому числі морепродукти — молюсків і ракоподібних), горіхи і фрукти, овочі (у тому числі їстівні коренеплоди і бульбоплоди), ягоди і зелень», — повідомило джерело.

Повний урядовий перелік економічних заходів у відповідь на дії Туреччини мають опублікувати до 1 грудня. У Россільгоспнагляді підтвердили, що підтримають таке рішення уряду.

Водночас обізнане джерело в уряді Росії запевняє газету «Ведомости», що обмеження будуть «вибірковими»: «Уряд налаштований діяти дуже обережно, враховуючи, що попереду свята». Також під час складання списків уряд, начебто, зверне увагу на останні заяви турецької влади.

Цей федеральний чиновник додав, що віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов консультуватиметься у цьому питанні з бізнесом: «Думаю, Шувалов діятиме прагматично, щоб застрахувати пропозиції щодо санкцій від наслідків, які можуть зашкодити російській економіці загалом і зокрема».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-