У Туреччині за тероризм взяли двох генералів та полковника - ЗМІ

У Туреччині за тероризм взяли двох генералів та полковника - ЗМІ

Укрінформ
В Туреччині заарештували двох відставних генералів та полковника, яких звинувачують у шпигунстві і тероризмі.

Про це повідомили турецькі правоохоронці, повідомляє Today’s Zaman.

«Регіональний керівник жандармерії Анкари генерал-майор Ібрагім Айдин, колишній регіональний керівник жандармерії Адани бригадний генерал Хамза Джелепоглу і колишній глава кримінальної лабораторії жандармерії полковник Бурханеттін Джіхангіроглу були затримані в суботу, в неділю суд Стамбула прийняв рішення про їхній арешт», - йдеться у повідомленні.

За даними видання, заарештовані мали причетність до перехоплення вантажівок, що нібито перевозили зброю до Сирії в 2014 році.

Айдин і Джіхангіроглу були заарештовані за звинуваченням в «отриманні конфіденційної інформації з метою політичного або військового шпигунства, розголошенні конфіденційної інформації, що стосується до сфери державної безпеки, зі шпигунськими цілями, здійсненні спроб знищення чи перешкоджання діяльності уряду Турецької Республіки, засновуванні або керівництві збройною терористичною організацією».

Обвинувачення Джелепоглу включають два останні формулювання – дії проти діяльності уряду, засновування або керівництво збройною терористичною організацією.

Як повідомлялося, за подібними обвинуваченнями минулого тижня були заарештовані головний редактор турецької газети Cümhuriyet ("Республіка") Джан Дюндар і представник новинного бюро в Анкарі Ердем Гюль. Їх підозрюють у шпигунстві та сприянні терористам у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-