Від авіаударів Росії в Сирії загинули ще 30 мирних жителів

Від авіаударів Росії в Сирії загинули ще 30 мирних жителів

Відео
Укрінформ
У неділю, 29 листопада, ВПС Росії завдали ударів по місту Ариха в провінції Ідліб на північному заході Сирії поруч з турецьким кордоном.

Як повідомляє Reuters, РФ завдала авіаудару по ринку, в результаті чого загинули не менше 30 мирних жителів.

У свою чергу правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights повідомила про 18 загиблих в результаті авіаудару по місту Ариха. За інформацією організації, серед загиблих є діти і один з лідерів сирійської опозиції.

З початку війни в Сирії в 2011 році Росія і Іран надають підтримку режиму Асада, натомість країни НАТО і ЄС звинувачують його у військових злочинах і вимагають передачі влади, нагадує ZN,ua.

За два місяці повітряних атак російської авіації в Сирії, за даними правозахисників, загинули кількасот мирних жителів, в тому числі більше ста дітей. За даними розслідування британської незалежної експертної групи Bellingcat, Міністерство оборони РФ надає неправдиві дані про авіаудари. Раніше Британія звинуватила Росію у вбивстві сотень мирних жителів, зазначивши, що дії РФ в Сирії лише затягують конфлікт.

По району проживання сирійських туркменів, де був збитий російський літак, ведуться масовані удари. 20 сіл, де проживали близько 17 тисяч осіб, повністю покинуті за останні дні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-