У Кишиневі протестували проти влади, а винні виявилися журналісти

У Кишиневі протестували проти влади, а винні виявилися журналісти

Укрінформ
Учасники антиурядового мітингу в Кишиневі, організованого за ініціативи Громадянської платформи «Гідність і правда», грубо обійшлися з журналістами, що висвітлюють захід

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, телеоператора одного з молдавських телеканалів маніфестанти виштовхнули на проїжджу частину бульвару Штефана Великого, а в одного з журналістів кинули запалену сигарету.

Інцидент стався під час мітингу перед будівлею Міністерства внутрішніх справ Молдови. Завдяки втручанню поліції, інцидент подальшого розвитку не отримав.

Нагадаємо, в неділю на площі великих національних зборів у Кишиневі, а також в інших містах Молдови пройшли акції протесту проти влади, організовані Громадянською платформою «Гідність і правда».

Маніфестанти вимагали звільнити державні структури від олігархів і провести дострокові парламентські вибори. Вони також вимагали від президента Молдови Ніколає Тімофті відправити у відставку керівника Національного центру по боротьбі з корупцією Віорела Кетрару і не перешкоджати збору підписів за проведення конституційного референдуму щодо зміни процедури обрання глави держави та повернення до всенародних виборів президента.

У мітингу в Кишиневі беруть участь кілька тисяч осіб.

Громадянська платформа «Гідність і правда» провела в Кишиневі вже кілька акцій протесту. Найбільш масовим був мітинг від 6 вересня нинішнього року, в якому взяли участь близько 100 тисяч громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-