У Пітері затримали

У Пітері затримали "заводія", що вів далекобійників на "майдан"

Укрінформ
У Росії у неділю поліція затримала одного з організаторів акції протесту далекобійників із Санкт-Петербурга Олександра Расторгуєва. 

Про це повідомляє Радіо Свобода.    

За даними інформаційної служби, наразі його утримують у відділку через неоплачений штраф.

Зазначається, що чергову масову акцію російські далекобійники планували на 30 листопада. Цього дня на Москву мали намір рушити водії вантажівок із Дагестану. Далекобійники з Санкт-Петербурга хотіли підтримати колег: коли ті мали рушити на Москву з півдня, петербурзькі водії планували попрямувати туди з півночі.

Напередодні Расторгуєва викликали у прокуратуру для пояснень щодо можливого порушення закону про протидію екстремізму.

З 15 листопада у Росії запроваджена плата за проїзд для автомобілів масою понад 12 тонн через систему «Платон», щоб компенсувати витрати на ремонт доріг, найбільшої шкоди яким завдають саме вантажівки.

Далекобійники з 11 листопада проводять акції протесту по всій країні. На деяких автотрасах вони на своїх фурах масово рухаються з вкрай низькою швидкістю, чим фактично блокують пересування інших транспортних засобів. Водії вимагають внести зміни до тарифів і технічно доопрацювати систему. Обурення далекобійників викликає і те, що збором грошей займається приватна структура, підконтрольна Ігорю Ротенбергу, синові мільярдера Аркадія Ротенберга, друга президента Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-