Німеччина хоче кинути на ІДІЛ 1200 військових

Німеччина хоче кинути на ІДІЛ 1200 військових

Укрінформ
Керівництво Бундесверу планує залучити до боротьби з ісламістами у Сирії близько 1200 німецьких військових.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"З військової точки зору для обслуговування літаків та кораблів потрібно близько 1200 військових", - заявив генеральний інспектор Бундесверу Фолькер Вікер.

Зазначається, що у разі схвалення Бундестагом подання оборонного відомства, військовий контингент Німеччини в Сирії стане найбільшою закордонною місією Бундесвера.

За словами Вікера, в разі надання мандату, отримати який уряд у Берліні розраховує ще цього року, розгортання контингенту в Сирії може "відбутися дуже скоро". Зокрема Німеччина планує відправити на допомогу в боротьбі з ісламістами розвідувальні літаки Tornado та фрегат, який підтримуватиме французький авіаносець "Шарль де Голль" у Середземному морі. 

Інспектор також додав, що наразі проводяться перемовини з Туреччиною та Йорданією щодо стаціонування літаків на базах в Інджирлику та Аммані. 

Крім цього, Німеччина планує залучити до місії один заправочний військовий літак та команду зі здійснення супутникової розвідки.

Як повідомлялося раніше, правляча коаліція в Німеччині погодилася в четвер підтримати заклик Франції по участі у боротьбі з ІДІЛ, вирішивши сприяти в плані розвідки і логістики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-