Кліматичні протести напередодні паризького саміту охопили весь світ

Кліматичні протести напередодні паризького саміту охопили весь світ

Укрінформ
Громадські активісти-борці за протидію змінам клімату цими вихідними розпочали глобальну акцію протесту

Вимагаючи від світових лідерів ухвалити пакт про запобігання кліматичній катастрофі в рамках саміту ООН зі змін клімату, що відбудеться у Парижі 30 листопада.

Про це у суботу повідомляє агентство AFP.

«Від Австралії до Нової Зеландії, Філіппін, Бангладешу та Японії від початку вихідних люди виступили із акціями народного протесту, закликаючи зрушити з мертвої точки», - повідомляє агентство.

Метою активістів є обмеження глобального потепління до 2 градусів за Цельсієм на рік, до показників часів початку промислової революції, шляхом скорочення викидів від згоряння паливних матеріалів.

Перед початком протестів у суботу президент Франції Франсуа Олланд заявив, що на саміті представники 195 країн саме з’ясовуватимуть нові обмеження для викидів вуглекислого газу, прирівнявши негативний вплив індустріалізації до терору.

"Людина є найлютіший ворог людини. Ми бачимо це на прикладі тероризму. Але ми можемо сказати те ж саме, коли справа доходить до клімату. Люди руйнують природу, завдаючи шкоди навколишньому середовищу", - сказав Олланд.

Організатори протесту заявляють про сотні тисяч учасників акцій по всьому світу, які долучаться до акції протягом вихідних.

Зазначається, що у суботу акції протесту тривають у Йоганнесбурзі та Единбурзі, а в неділю демонстрації відбудуться у Сеулі, Ріо-де-Жанейро, Нью-Йорку і Мехіко.

У Лондоні також тривають останні приготування до масової акції протесту проти змін клімату. У неділю на вулиці британської столиці мають намір вийти тисячі людей.

Київ також приєднається до глобальних акцій. У столиці в неділю відбудеться Кліматичний марш UkrainianGlobalClimateMarch (UGCM) за участю екологічних активістів.

Нагадаємо, участь у заходах кліматичного саміту ООН, що відбудеться у Парижі у понеділок, візьмуть близько 40 тисяч осіб, включаючи 10 тисяч делегатів із 195 країн світу, а також журналісти, дослідники, вчені та інші гості.

Для гарантування безпеки у післятерактному Парижі влада країни залучає понад 2800 полісменів та військових для контролю за безпекою на об’єктах саміту, ще 6300 співробітників служб безпеки вестимуть чергування в Парижі та околицях.

Фото: tvc21.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-