У Бельгії достроково знизили рівень терористичної загрози

У Бельгії достроково знизили рівень терористичної загрози

Укрінформ
У Бельгії достроково знизили рівень терористичної загрози. Четвертий – найвищий, який мав тривати до понеділка, понизили до третього. При цьому антитерористичні рейди у країні тривають.

Правоохоронці провели низку обшуків у містах Самбрвіль та Верв‘є. Поліція, армія та спецслужби досі полюють на ймовірного виконавця паризьких терактів Салаха Абдеслама та його поплічника Мохамеда Абріні, повідомляє Euronews

«У Брюсселі достроково знизили рівень терористичної загрози. Четвертий – найвищий – мав протриматися до понеділка. Нині ж його понизили до третього, такого ж як на решті території країни», - йдеться у повідомленні.

Тим часом стало відомо, що влада брюссельського району Моленбек, населеного переважно мусульманами, ще в червні склала список небезпечних радикалів, при чому виконавці паризьких терактів у ньому були.

“Осіб у цьому списку лише підозрювали у причетності до радикального ісламізму. Було необхідно дотримуватися процедур, щоб не допустити правового свавілля. Ми вчинили відповідно до наших повноважень. Ідентифікувати, заарештовувати чи затримувати – це федеральний рівень”, - пояснив мер Моленбека Франсуаз Шепман, чому інформація про підозрюваних не була  оприлюднена.

Окрім того, у четвер до поліції звернулися служителі найбільшої мечеті Брюсселя. Вони отримали лист із білим порошком, але тривога була хибною. Підозрілою субстанцією була не сибірка, а борошно.

Як повідомлялося, раніше у Бельгії підвищили рівень терористичної загрози – з третього до п'ятого, відповідно до якого терористична загроза у Бельгії оцінювалася як «можлива та ймовірна». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-