Путін побачив слабкість США на Близькому Сході - експерт

Путін побачив слабкість США на Близькому Сході - експерт

Укрінформ
Путін побачив слабкість США на Близькому Сході, і відсутність ефективної американської політики в цьому регіоні не вдасться виправити, поки президентом залишається Барак Обама.

Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" розповів колишній постійний представник США при ООН, а нині старший науковий співробітник Американського інституту підприємництва Джон Болтон.

Він висловив думку, що Путін побачив слабкість США на Близькому Сході. "Відповіддю американської сторони, на мій погляд, має стати відхід від політики Обами. Його не станеться, поки не прийде новий президент", - сказав Болтон.

Але тут, за його словами, повинно йтися не просто про переведення відносин на новий рівень. "Нам необхідно розробити нову стратегію, можливо, передбачивши створення нової сунітської держави як альтернативи ІДІЛ та розрив російсько-іранської осі", - підкреслив експерт.

Коментуючи дії Москви щодо встановлення систем ППО С-400 в Сирії, Болтон назвав їх "прямою відповіддю на удар по російському літаку", оскільки ці ракети здатні глибоко проникати в повітряний простір Туреччини.

"Це і сигнал режиму Асада: ставки в боротьбі за нього подвоюються. І сигнал учасникам віденських переговорів щодо Сирії: Москва і Дамаск (а також Іран) – як і раніше близькі союзники. І, нарешті, це сигнал арабським державам у регіоні: Росія готова до застосування сили задля підтримки тих, кого вона вважає друзями", - зазначив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-