МЗС Туреччини викликав посла Росії через напади на дипмісії

МЗС Туреччини викликав посла Росії через напади на дипмісії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Туреччини викликало посла РФ Андрія Карлова у зв'язку з нападами на турецькі дипломатичні місії в Росії.

Про це передає "РІА Новости".

"Ми з сумом спостерігаємо за тим, як в останні дні відбуваються напади під виглядом акцій протесту на наші диппредставництва та представництва турецьких компаній, розташованих в Росії. Відразу після початку цих акцій наші дипмісії в Росії, звернувшись до відповідних російських органів, вимагали негайно вжити додаткові заходи забезпечення безпеки. Ми знаходимо цю ситуацію неприйнятною і донесли цю позицію до російського посла, який був викликаний дл МЗС", - йдеться в заяві турецького відомства.

У документі зазначається, що забезпечення безпеки іноземних дипмісій є обов'язком будь-якої країни, яка їх приймає.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, коментуючи в четвер акції протесту біля посольства Туреччини в Москві після того, як турецький винищувач збив російський Су-24 в Сирії, запевнила, що Москва робить все необхідне для безпеки дипломатів.

Прес-секретар посольства РФ в Анкарі Ігор Мітяков підтвердив факт візиту Карлова до МЗС Туреччини, відмовившись коментувати зміст зустрічі.

Нагадаємо, акції протесту біля будівлі турецької дипмісії пройшли у вівторок і середу. Протестувальники закидали посольство яйцями та камінням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-