Ердоган спростував

Ердоган спростував "емоційні" заяви щодо розірвання відносин з РФ

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган спростував "емоційні" і "невідповідні" припущення з приводу імовірного виходу Туреччини із спільних із Росією проектів через збиття Су-24.

"Ми є стратегічними партнерами", - сказав Ердоган, додавши риторичне запитання: "Спільні проекти можуть бути припинені, зв’язки розірвані? – це підходи, які пасують політикам?".

"Спочатку політики і наші військові повинні сісти і поговорити про те, де були зроблені помилки, а потім зосередитися на подоланні цих помилок з обох сторін. Але якщо натомість ми будемо робити емоційні заяви – це буде не правильно", – додав президент Туреччини.

Ердоган також заявив, що збиття турецькими військовими російського бомбардувальника було "автоматичною відповіддю" у відповідності до правил ведення бойових дій.

Нагадаємо, вранці 24 листопада винищувач ВПС Туреччини F-16 збив російський Су-24, який порушив повітряний простір країни поблизу кордону з Сирією і не реагував на попередження, зроблене 10 разів.

Водночас президент Росії Володимир Путін охарактеризував інцидент з літаком "ударом в спину, який завдали посібники терористів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-