Путін зажадав вибачень від Туреччини

Путін зажадав вибачень від Туреччини

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін звинуватив Туреччину в тому, що вона нібито "свідомо заганяє відносини з РФ в глухий кут", а також вимагає від Туреччини вибачення за збитий бомбардувальник Су-24.

Про це повідомляє ТАСС.

"Ми вважаємо абсолютно незрозумілими зрадницькі удари в спину від тих, у кому ми бачили партнерів і союзників в антитерористичній боротьбі", - заявив він.

При цьому Путін зазначив, що Туреччина на високому рівні досі не принесла Росії вибачень за Су-24: "Ми досі не чуємо вибачень з вищого політичного рівня Туреччині, ні пропозицій з відшкодування шкоди і збитків, ні обіцянки покарати злочинців за вчинений злочин".

"Створюється враження, що турецьке керівництво свідомо заганяє російсько-турецькі відносини в глухий кут, ми шкодуємо про це", - додав він.

Путін вчергове повторив офіційну російську версію, що "літак був збитий над сирійською територією".

Нагадаємо, вранці 24 листопада винищувач ВПС Туреччини F-16 збив російський Су-24, який порушив повітряний простір країни поблизу кордону з Сирією і не реагував на попередження, зроблене 10 разів.

Пізніше турецькі ЗМІ розмістили запис попередження російському Су-24, де чути, як турецький пілот закликає негайно повернути на південь, оскільки він наближаються до повітряного простору Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-