Ліванський пілот теж чув, як турки попереджали Су-24

Ліванський пілот теж чув, як турки попереджали Су-24

Укрінформ
Пілот ліванської авіакомпанії Middle East Airlines, що виконував вранці 24 листопада рейс з Бейрута, заявив, що чув в ефірі попередження російському літаку Су-24 від турецьких військово-повітряних сил.

Про це пілот повідомив у четвер телеканал «Аль-Арабія» на умовах анонімності, надавши аудіозапис попереджень, зроблений на свій мобільний телефон.

«Я підтверджую автентичність їх (ВПС Туреччини – ред.) запису, я чув точно ті самі попередження раз за разом і уривок, який я записав на телефон, насправді, передував кінцю, і я відчував, що ситуація стає серйозною», - сказав ліванський пілот.

Фрагмент збігається з записом, раніше поширеним турецькими ЗМІ.

Турецькі ВПС неодноразово повідомляли «невпізнаному літаку», що він наближається до повітряного простору Туреччини, і повинен негайно змінити курс, але, за його словами, жодної реакції з боку російських екіпажів не було.

Також пілот сказав, що за останній місяць неодноразово чув, як турецькі ВПС попереджають «невпізнані літаки» про наближення до повітряного простору країни.

«Я чув подібні попередження по два-три рази на тиждень кожен рейс, який я виконував останнього місяця», - зазначив пілот Middle East Airlines.

Вчора нідерландський пілот, який пролітав недалеко від місця катастрофи російського Су-24, бачив, що той не відреагував на попередження турецьких ВПС.

Нагадаємо, бомбардувальник Су-24 російської ударної авіагрупи був збитий над Туреччиною 24 листопада. За даними турецької влади, літак не реагував на багаторазові попередження патрулів турецьких винищувачів F-16.

Збитий Су-24 впав у сирійській провінції Латакія біля турецького кордону, де базується російська авіація. Пілоти катапультувалися. Один з пілотів був убитий джихадистами, другому вдалося втекти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-